BLANTERSWIFT101

Sfenks Kedisi

4 Mart 2019 Pazartesi
Sfenksler, genel olarak ilgi seven kedi türleri arasına girmektedir. Gittiği her ortamda insanların ilgisini çekmeyi başaran Sfenksler, bunun için atletik yapısını ve duygusal samimiyetini kullanmaktadır.

Bilimsel araştırmalarda ruhsal anlamda problem yaşayan insanoğluın terapilerinde kullanılan Sfenksler, bu sayede insanlarla anlaşan en iyi kedi türü bulunduğunu da kanıtlamıştır.
Sfenks kedileri aslına bakarsak tesadüfen ortaya çıkmış olan bir kedi türüdür. 1960’lı senelerın başlangıcında Kanada’da yaşayan bir kedinin genetik mutasyona uğramış bir yavru doğurması sonucu dünyanın en ilginç kedi cinsi olan Sfenks kedisi ortaya çıkmıştır.

Bu kedi hayata merhaba dediğu andan itibaren insanların dikkatini çekmiş ve eşsiz olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle bu kedinin çoğaltılması için hemen harekete geçilmiştir.

Tüysüz Kanada Kedileri olarak da malum bu tür Uluslararsı Kedi Derneği bünyesinde çalışan kedi üreticileri tarafından çoğaltılmayı başarmış ve ırk örnekleri Avrupa’ya gönderilerek neslinin devam etmesi sağlanmıştır. Böylece Sfenk kedisi ırkının devamı günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.
Sfenks kedileri tüysüz olması ile birlikte sanki bakıma çok da ihtiyaç duymayan bir kedi olarak lanse edilmektedir. Fakat bu fikir yanlış ve Sfenks kedilerinin sağlığı için çok tehlikeli bir durumdur.

Sfenks kedilerinin derilerine her vakit yağlar ve losyonlar uygulanmalı, bu sayede derileri nemli duracak şekilde tutulmalıdır. Eğer deri bakımları eksik uygulanırsa; Cilt ve Deri Hastalıkları oluşabilir.

Bu Blogda Ara